PREFAB DAKKAPEL? VRAAG EEN OFFERTE AAN!

Prefab dakkapel, supersnel een hele andere zolder

Nee, een prefab dakkapel is niet een minder soort kapel, geen dakkapel van minder goed bouwmateriaal of slordiger in elkaar geschroefd. Prefab ofwel prefabricage betekent gewoon dat de kapel die je nodig hebt voor je bedrijf of privépand al in de fabriek of werkplaats bijna geheel af wordt gesleuteld. Onder gecontroleerde omstandigheden, heet dat zo mooi. In de beste mogelijke situatie en met de beste machines, betekent dat eigenlijk. De bouwelementen van je nieuwe dakkapel worden dus op afstand perfect op elkaar afgestemd. Eenmaal gereed, kan de prefab kapel naar je huis gereden om daar snel en moeiteloos op je dak terecht te komen. Een geprefabriceerde dakkapel is dus eigenlijk zelfs een beter soort kapel dan een meteen op je dak gebouwde houten of kunststof kapel. En beter geldt dan vooral voor het gedoe bij je op je dak. Geen dagenlange dakridders bij je aan het stampen, binnen een dag is je huis verrijkt met een prefab kapel.

Prefab vanuit acht goede redenen

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een prefab dakkapel. Die overigens geheel van kunststof kan worden gemaakt vanwege de goede fabrieksomstandigheden. Traditioneel gebouwde kunststof kapellen bevatten vaak nog wel houten of metalen elementen. Juist zo’n geheel van kunststof gemaakte kapel maakt een bijzonder lange levensduur mogelijk. Het voorgefabriceerde element met grote fabrieksmachines maakt ook dat je veel van je wensen kwijt kunt. Precisie vanuit de werkplaats, dus. Alle voordelen van een prefab dakkapel op een rijtje:

  • binnen een dag op je dak
  • zeer gering overlast
  • bijzonder hoge afwerking
  • lekkagedreiging tot absoluut minimum beperkt
  • linoleum of marmoleumvloer
  • geen resterend afval of rommel na de klus
  • gunstig geprijsd
  • investering voor meer dan een halve eeuw

Een traditionele kunststof kapel vergt weinig onderhoud. Door toepassing van zeer sterk kunststof bij prefab bouw, is een prefab dakkapel nog gemakkelijker qua onderhoud. Het grootste voordeel blijft dat je de dakkapel ultrasnel in je dak hebt zitten. Rompslomp, rotzooi, geluidsoverlast, dreiging van windstoten die vrij spel krijgen door het gat in je dak, wateroverlast door een felle regenbui – het is allemaal geminimaliseerd want binnen enkele uren is je dak weer dicht en bekroond met je nieuwe prefab dakkapel.

Enkele nadelen van prefab

Niet elk gebouw kan een prefab dakkapel aan. Prefab kapellen kunnen alleen op je dak gemonteerd als de dakhelling dat toelaat. En ook moet het mogelijk zijn dat een kraanwagen vlak bij je kantoor of privéwoning kan komen. De keuze qua materiaal is verder vrij beperkt. Je hebt het zelf niet voor het zeggen en kunt niet zoals bij hout zelf kiezen wat voor type kunststof je het liefst hebt.

Tot slot ben je afhankelijk van standaardmaten, dus afwijkende maten lenen zich niet echt voor een prefab dakkapel. Gelukkig is er wel een groot assortiment aan maten beschikbaar.

Productie in ideale omstandigheden

Nog niet eens zo lang geleden werd elke kapel op het dak in elkaar gezet en afgewerkt. Gelukkig zijn er nu nieuwe prefab tijden aangebroken. In fabriek of werkplaats vindt het meeste werk nu plaats. Niet langer gehinderd door slecht weer, gaan monteurs met precisiemachines aan de slag. De hoeken worden haaks gemaakt en de gelijmde verbindingen drogen op de juiste temperatuur, zonder blootgesteld te raken aan vocht en vet.

Omhoogtakelen, vastzetten en klaar is Kees

Een prefab dakkapel plaatsen is een nauwkeurig werkje. Vooraf meet de specialist alles in. De kapel wordt in de fabriek gemaakt en naar je adres gereden. De monteurs zijn er al vroeg bij en dekken de vloer af, zagen een gat in het dak en maken hulpconstructies om het dak strak te houden. Later in de ochtend komt de bouwkraan en hijst de prefab dakkapel naar de juiste plek. De kapel wordt aangeheeld aan de achterzijde en er worden loodwerkzaamheden verricht. Daarna volgt een eindcheck op de hele constructie en kijken de specialisten of alle draaiende delen soepel lopen. Ergens aan het begin of halverwege de middag staat de kapel op het dak. Het aftimmerwerk dat resteert, zou je zelf kunnen doen, eventueel met een aftimmerpakket.

Offertes vergelijken is prijzen verlagen

Lijkt een prefab dakkapel je wel iets? Vooral het gemak van de snelle montage is natuurlijk ideaal. Aarzel niet en vraag offertes aan om tot scherpe prijzen te komen. Gemiddeld schommelt de prijs voor een goede prefab kapel rond de 4000 euro. Vragen beantwoorden onze vakmannen graag, tips en goede adviezen komen er gratis bij. Benieuwd of je budget toereikend is en of een prefab dakkapel dé ruimtewinner is voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.