KUNSTSTOF DAKKAPEL? VRAAG EEN OFFERTE AAN!

Kunststof dakkapel, voor een flinke ruimtewinst

Je bedrijf draait naar behoren en eigenlijk begin je een klein beetje uit je jasje te groeien. Maar om nu meteen maar te verhuizen naar een ander pand… Een betere oplossing is een kunststof dakkapel plaatsen. Of twee. Of drie. Zo krijg je letterlijk extra werkruimte onderdak. En privé valt er ook genoeg te zeggen voor een kunststof dakkapel. Een bedompte zolder tover je in een wip om in een fijne hobbyruimte. Een onbruikbare grote nis wordt ineens een fraai verlichte babykamer. Of een fitnessruimte met veel arm- en beenslag. Toepassingen te over om je zolder via een of meer kapellen in een ander licht te gaan zien. In veel licht, eigenlijk. Zo krijg je er snel een lekkere werk- of slaapruimte bij. Zonder te verhuizen, win je aan ruimte. Daar hoef je je vervolgens niet arm voor te gaan stoken. Goede isolatie is dé norm voor de huidige generatie aan dakkapellen.

Vijf keer voordeel met kunststof

Wanneer je de expertise van onze leveranciers en plaatsers van dakkapellen samenvat, kom je tot de conclusie dat er vijf beweegredenen zijn om voor een kunststof dakkapel te kiezen. Met voorop gesteld dat het vooral de prijs is, die doorslag kan geven. Onze experts hebben in een mum van de tijd een kunststof dakkapel op je dak gezet. Dat scheelt aan arbeidsuren en dus geld. Bovendien bespaar je met kunststof ook behoorlijk op onderhoud. Even met een nat doekje over je kapel, dat is alles. Ook interessant is dat, als je de kunststof dakkapel gaat vergelijken met andere opbouwen, deze tot wel 25% meer daglicht naar binnen haalt. Kunststof laat zich tot slot prachtig boetseren, je kunt er perfect detailleringen mee maken.
Alle vijf drijfveren voor een kunststof dakkapel samenvattend op een rijtje:

  • zeer gering onderhoud
  • goede isolatiewaarde
  • veel licht doorlatend
  • snel plaatsbaar
  • uitstekend en verfijnde afwerking

Zelf monteren of laten monteren

Onze leveranciers monteren je kunststof dakkapel supersnel. Vaak steekt deze binnen een dag al netjes in je dak. Dat komt omdat een dakkapel van dit materiaal van tevoren al bijna geheel gereed wordt gemaakt. Vaklieden monteren je kapel geheel lekvrij en goed geïsoleerd op je bedrijf of privéwoning. Voor zo’n kwalitatieve montageservice betaal je natuurlijk wel. Arbeidstijd van echte vaklui is niet gratis.

Zelf doen is een alternatief. Ben je handig, weet je om te gaan met materialen en ben je niet bang om op hellend dak te werken? Wellicht zou je dan geld kunnen besparen. Een checklist van wat je zoal nodig hebt:

  • steiger
  • zaagtafel of cirkelzaag
  • bouwkraan
  • veiligheidsspullen (helm, oogbescherming e.d.)
  • goed schoeisel
  • afdekzeil
  • relevant handgereedschap

Zelf monteren betekent vooraf checken of een vergunning nodig is. Zoek ook enige hulp van een handlanger. Je moet er wel echt de tijd voor nemen, denk aan een weekje voor één kunststof dakkapel. Waar je ook voor kunt kiezen: een bedrijf de kunststof dakkapel laten plaatsen (scheelt veel euro’s i.v.m. de huur van de bouwkraan) en deze vervolgens zelf aftimmeren.

Het dak van de dakkapel telt ook

Een kunststof dakkapel met plat dak is het meest gebruikelijk in ons kikkerlandje. Onbetwist voordeel is de lage aanschafprijs en de gemakkelijke montage, easy does it. Het kunststof deel vergt bijna geen onderhoud maar het platte dak wel degelijk.

Kapellen met een schuin dak ogen altijd heel fraai in de dakpartij. Het dak zelf springt vanaf de kapeldak met een iets gewijzigde scheefte naar voren. Een bouwvergunning is hier al wel aan de orde.

Dan de dakopbouw met puntdak. Een kunststof dakkapel met puntdak wordt vaak gekozen bij wat klassiekere panden. Nadeel is dat je dak en je huis wel moeten passen bij zo’n sterk dakkapelontwerp, anders is het de bekende vlag op de modderschuit. En ook bij dit model betaal je flink bij ten opzichte van de standaard dakkapel met plat dak.
Wie echt veel ruimte nodig heeft, is het beste af met een (dure) nokverhoging. De punt van je dak wordt feitelijk verschoven. Zo trek je in één keer heel veel ruimte je zolder binnen. Zo’n grote verbouwing kan niet vergunningsvrij, natuurlijk.

Financiële bandbreedte

De aanschafprijs van een kunststof dakkapel hangt af van de grootte en in mindere mate van het model van je voorkeur en van eventuele designelementen. Een bodemprijs komt neer op ongeveer 3200 euro en aan de bovenkant van de markt in kunststof kapellen kan dat bedrag stijgen naar zo’n 7500 euro.
Geld is niet alles. Kwaliteit telt, zeker als je je dak er voor gaat openen. Koers dan ook op veilig en ga voor de kwaliteit van de bekende topmerken. Onze experts adviseren om een kunststof dakkapel te kopen van merken als bijvoorbeeld LuxKapel, Teha-dakkapel of Dekeunick.

Verantwoordelijk en voordelig een kapel regelen

Overtuigd van de waarde van een kunststof dakkapel? Dan volgt de fase van het verkennen. Laat je gericht en wijs informeren over mogelijkheden die je nu wellicht nog niet eens kunt overkijken. Onze vaklui bieden graag scherpe offertes en gratis advies. Jij kijkt of de offerte binnen je budget kan vallen. Vraag vooral naar mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld materiaal, afwerking en kleur. Zo kom je goed beslagen ten ijs en krijg je voor jouw geld exact die kapel waar je woning door in waarde stijgt en jij blij van wordt.