DAKKAPEL RENOVEREN? VRAAG EEN OFFERTE AAN!

Dakkapel renoveren is dankbaar werk

Zoveel aan je huis of bedrijfspand kan zo nu en dan een opfrisbeurt gebruiken. En dat gebeurt dan ook, alleen wordt de dakkapel vaak een beetje vergeten. Schilderen van een houten dakkapel of schoonmaken van een kunststof kapel is niet een echte opfrisbeurt. Een al wat op leeftijd gekomen dakkapel moet op een gegeven moment dan maar vervangen, denk je. Is het bij je opgekomen dat heel veel wat oudere dakkapellen nog echt baat hebben bij renoveren. Het renoveren van je dakkapel is ook minder duur dan algehele vervanging. Pas als er echt sprake is van houtrot en/of een verzakte constructie, is vervangen beter. Is de dakkapel nog in redelijke staat, dan bespaar je met renoveren tot de helft op de vervangingskosten. Als je beseft dat een vervanger snel tussen de 3000 euro en 6500 euro moet kosten, scheelt dat dus soms duizenden euro’s bij renovatie!

Renoveren vaak voordeliger dan vervangen

Renoveren wordt met de dag interessanter. Dat wat waardevol is, zoals een authentiek jaren dertig plafond in je dakkapel, blijft intact terwijl je bijvoorbeeld wel al het oude, half vergane glaswol weg laat halen om het door veel betere isolatie te vervangen. Renoveren scheelt daarnaast tijd, geld en allerlei beslommeringen.
De voordelen gaan echt werken als je dakkapel nog in een redelijke staat is.
Renoveren is eigenlijk groot onderhoud plegen. Dit leidt tot een vijftal onbetwiste voordelen:

 • de bestaande constructie blijft behouden
 • het dak hoeft tijdens het renoveren niet open
 • alleen op de te vervangen delen maak je kosten
 • vervanging van delen door onderhoudsarme materialen
 • betere isolatiewaarden

Natuurlijk zijn er meer voordelen bij renoveren denkbaar. Wat te denken van de hernieuwde uitstraling van je dak. Je dakkapel ziet er weer strak en als nieuw uit. Deze esthetische meerwaarde vertaalt zich ook in een huis dat meer waard wordt.

Wat kan er zoal nieuw?

Laat vooraf een specialist eerst bekijken of je dakkapel moet vervangen of dat renoveren zin heeft. Een dakkapellenkenner is bij ons snel gevonden en zijn advies is goud waard. Als hij overgaat tot renovatie, is de klus in een dag geklaard. Wat doet hij zoal?

 • vervanging kozijn door hardhout of kunststof exemplaar
 • plaatsen van dubbel glas
 • vernieuwing van de dakbedekking
 • vervanging van boeiborden
 • vervanging van de zijwangen
 • (vervanging van) isolatie dak en zijwangen
 • vervanging van de loodslabben

Ook is het mogelijk om een bestaande dakkapel te verbreden of deze, al naar gelang je stijlvoorkeur, een ander uiterlijk te geven.

Wel of niet naar het vergunningenloket?

Je bespaart snel honderden euro’s als je geen vergunning nodig hebt voor de renovatie van je dakkapel. En dat geldt als je dakkapel zich aan de voorzijde van je huis bevindt en je niets verandert aan formaat of kleur van je dakkapel. Ga je je dakkapel verbreden of in een andere kleurstelling zetten, dan is de gang naar de overheid geboden. Kapellen aan de achterzijde van je huis mogen vergunningsvrij veranderd tijdens de renovatie. Er gelden ook onderliggende regeltjes. Is je huis toevallig een rijksmonument, dan zijn de richtlijnen zeer streng. Vraag onze specialisten welke regels voor jouw huis gelden.

Start je renovatieproject, vraag offertes aan

Weet je dat het op renoveren uit gaat draaien? Vertel ons dan om welke dakkapel het gaat, wat je er mee wilt en vraag naar mogelijkheden. Je vraagt dan ook gelijk offertes aan die je vanuit je luie stoel rustig kunt gaan vergelijken. Je zult zien dat veel van onze specialisten bij renoveren graag financieel maatwerk willen leveren. Heb je iets gevonden dat je aanstaat en past het binnen je budget? Of zit de offerte zelfs ver onder dat wat je verwachtte? Neem dan contact op om je dakkapel of dakkapellen te renoveren. Je gaat tijdens de offertefase natuurlijk geen verplichtingen aan!