• MM slash DD slash JJJJ

Ontvang offertes

Stuur ons een bericht

Vind jouw nieuwe dakkapel in Oosterbeek

Wil je je woning groter en lichter maken?
Zoek je een manier om de waarde van je huis te verhogen?

 

Je woont in of bij Oosterbeek en je huis heeft al dan niet een dakkapel. In beide gevallen is het handig dit artikel even door te nemen. Je leert niet alleen de mogelijkheden herkennen voor het zolderdeel van je huis in of nabij Oosterbeek maar we maken je ook attent op vele slimme tips. Wist je bijvoorbeeld dat een dakkapel wel tot 8m2 extra woonruimte toe kan voegen? Onze experts in Oosterbeek bieden drie soorten dakkapellen aan voor jouw woning: kunststof kapellen, houten kapellen en prefab kapellen.

Dakkapelspecialisten in Oosterbeek

Vergeet voordat jij je keuze maakt ook niet na te gaan wat de regelgeving is in Oosterbeek. Wanneer heb je wel of geen vergunning nodig voor je dakkapel? Heb je al een kapel op je woning? Periodieke reiniging van je kapel draagt bij aan een langere levensduur, evenals renovatie. Of wil je liever je dakkapel in Oosterbeek laten vervangen? Wij vertellen je over de mogelijkheden en bijkomende zaken, zoals het belang van goede isolatie. Als afsluiter wordt ‘groot’ nagedacht over ruimte met de absolute ruimtewinner van de nokverhoging. Heb je vragen? Neem dan direct contact op met onze experts via het contactformulier.

drie kapellen

12

jaar ervaring

800+

afgeronde projecten

12

provincies

2000+

tevreden klanten

Wat geeft een dakkapel je aan extra ruimte?

Glashelder, elke dakkapel betekent meer ruimte voor jou in of bij Oosterbeek. Door een van de schuine dakvlakken deels recht te trekken, ontstaat er een heel andere beleving van de ruimte op je zolder. Die ook nog eens volop verlicht wordt. Wat win je aan ruimte? Een eenvoudig rekensommetje maakt dat duidelijk. Van je nieuwe dakkapel uit Oosterbeek combineer je je type dakhelling en de breedte van je dakkapel om zo je extra sta- en loopruimte te kunnen bepalen. Enkele voorbeelden:

 • dakhelling normaal met kapel van 2 m breedte: extra loopruimte 3 m2
 • dakhelling normaal met dakkapel van 4 m breedte: +6 m2
 • dakhelling steil met kapel van 2 m breedte: +1,4 m2
 • dakhelling steil met kapel van 4 m breedte: +2,8 m2
 • dakhelling flauw met dakkapel van 2 m breedte: +4 m2
 • dakhelling flauw met dakkapel van 4 m breedte: +8 m2

Tot de helft meer ruimte!

Je zou tegen kunnen werpen dat een dakkapel ‘slechts’ een paar m2 oplevert. Bekijk het eens anders. Veel slaapkamers hebben een vloeroppervlak van ca. 8 m2. Na plaatsing van een kapel van twee meter, heb je dan al een vloeroppervlak dat ineens een kwart groter is! Grotere ruimtes (20 m2) onder flauw dak winnen soms bijna de helft aan begaanbaar oppervlak.

Gebouwd met hout

Voor een houten dakkapel valt ook veel te zeggen. De klassieke uitstraling van hout is welbekend. Bij veel huizen in en rond Oosterbeek staat hout ook beter dan kunststof. Dakkapellen van beide materialen hebben verder natuurlijk wel dezelfde functie: toename van loop- en sta ruimte op zolder en goede lichtinval. Vergeleken met een kunststof kapel heeft een houten kapel een plus en een min. Plus is de prijs, voor een houten kapel betaal je gewoon minder dan eentje van kunststof. En dat ene minnetje heeft te maken met onderhoud. Hout vergt zo nu en dan een check en elk jaar ben je wel bezig met het bijwerken van de verf. Om de paar jaar is het ook zaak de hele kapel van een nieuwe verflaag te voorzien. Een houten dakkapel is vaak vanuit Oosterbeek leverbaar uit voorraad.

Gemaakt in de fabriek in Oosterbeek

Elke dakkapellenaanbieder, ook die uit Oosterbeek, kan je het succesverhaal van prefab vertellen. Het is dan ook logisch dat je naast traditioneel op het dak te bouwen kapellen, ook een prefabvariant hebt. Met drie grote voordelen. De vaklui uit Oosterbeek hoeven niet dagenlang je dak op en je dak hoeft ook niet lang met gapend gat te wachten op dreiging van storm en hozende regen. Prefabricage maakt het mogelijk dat je prefab dakkapel in de werkplaatsen van Oosterbeek nauwkeurig in elkaar worden gezet, onder de best mogelijke omstandigheden. En als derde voordeel volgt de plaatsing vanuit Oosterbeek. Die is binnen een dag geregeld. Dus weinig bouwoverlast en heel snel plezier van je nieuwe ruimte op zolder. Je huis in of bij Oosterbeek moet wel bereikbaar zijn voor een grote bouwkraan. En je zit bij prefab wel vast aan een aantal standaard maten.

Gemaakt van kunststof

Onderhoud is aan jou niet besteed. Teveel sores, steeds opnieuw in of rond Oosterbeek weer het dak op om je nieuw geplaatste dakkapel bij te schilderen. Een kwalitatieve kunststof dakkapel uit Oosterbeek is dan een goede oplossing. Veel mensen zweren er bij. Dat komt omdat het niet bij zeer gering onderhoud blijft. In feite is zulk onderhoud trouwens niet meer dan de kapel afnemen met een natte doek. Kunststof heeft een echt hoge isolatie en kan in alle mogelijke vormen worden ‘gegoten’. Zo komen fraaie detailleringen tot stand. Een kunststof dakkapel is wel iets duurder dan eentje van hout. Maar je zou weer kunnen besparen op het totale kostenplaatje. Vraag bij onze vaklieden uit Oosterbeek om een kunststof dakkapel die zij wel op het dak hijsen maar die dan door jou wordt afgewerkt. Zo ben je niet de huurkosten van zo’n dure hijskraan uit Oosterbeek zelf kwijt en bespaar je op arbeidsloon.

prefab

ONTMOET ONZE

TEVREDEN KLANTEN

WAT ZEGGEN ZIJ OVER ONS?

Een prefab dakkapel, dat leek ons wel wat. Geen overlast in huis en razendsnel geplaatst. Jullie vakmannen hebben puik werk geleverd, want de klus was inderdaad zomaar geklaard. En nog voor weinig geld...

mevr. Veltman uit Drunen

Onze woning werd ons eigenlijk wat te klein. In plaats van te verhuizen kozen we ervoor om een dakkapel te laten plaatsen. Via jullie konden we gemakkelijk offertes vergelijken en een goede keuze maken.

dhr. Bouhuizen uit Zandvoort

Een familielid merkte op dat onze houten dakkapel er wat afgebladderd uit zag. Daar had hij wel gelijk in, dus meteen maar een vakman ingeschakeld voor groot onderhoud. Erg tevreden met het resultaat.

dhr. Oemencs uit Den Burg

Helaas duurde het een tijdje voordat ik reactie kreeg. Uiteindelijk toch mooie offertes binnengekregen. Ik heb de klus kunnen laten doen voor een minder groot bedrag dan ik had verwacht.

mevr. Jansse uit Gorinchem

Zonder vergunning aan de slag

Niet altijd kun je zomaar een dakkapel op je dak in of bij Oosterbeek laten zetten. Maar vaak is het wel mogelijk vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen. Als je tenminste aan de volgende richtlijnen voldoet:

 • plaatsing op zij- of achterkant van je dak
 • je dakkapel kijkt niet direct uit op openbaar terrein
 • je dakkapel is gedekt met een plat dak
 • onderzijde dakkapel begint tussen 0,5 en 1 meter vanaf de dakvoet
 • bovenzijde dakkapel komt minimaal 0,5 meter onder de daknok
 • de zijkanten van de dakkapel zijn minimaal 0,5 meter van dakvlakranden verwijderd
 • de dakkapel komt niet op een tijdelijke woning

Lang niet altijd vergunningsvrij

Een nieuwe dakkapel in of rond Oosterbeek betekent vaak wel de gang naar het gemeenteloket om een (omgevings)vergunning aan te vragen. In elk geval is dat verplicht bij de volgende vier zaken:

 • een hoekdakkapel
 • de kapel is voorzien van een schuin dak
 • de dakkapel wordt geplaatst op een monument
 • kapel komt op een pand terecht binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht

Een vergunning vanuit Oosterbeek is ook noodzakelijk als je afwijkt van de maten die gelden voor een vergunningsvrije dakkapel. Bijvoorbeeld bij dakkapellen die meer dan 1,75 meter hoog worden. De bij ons aangesloten dakspecialisten uit Oosterbeek kunnen je haarfijn vertellen wat voor jouw nieuwe dakkapel nodig is.

Onderhoud van je dakkapel

Niet alles dat de lucht meevoert, is even fris. Ook boven Oosterbeek wolkt roet en ander vuil en dat slaat allemaal neer op bebouwde oppervlakten. Dus ook op je dakkapel in of rond Oosterbeek. Probleem is dat veel delen van je dakkapel moeilijk schoon te maken zijn, bijvoorbeeld de zijwangen. Zelf het dak op, gewapend met schoonmaakspullen en al balancerend gaan reinigen? Als je niet een echte dakruiter bent, laat je dat werkje liever over aan een specialist uit Oosterbeek. Ook die kun je via ons benaderen om te kijken wat mogelijk is. Een onderhoudsabonnement is vaak zo gek nog niet. Zeker niet als de kapellen van je buren meteen mee worden genomen. Dat scheelt voor iedereen uiteindelijk in de prijs.

Wat voor schoonmaakwerk?

Welke soorten werkzaamheden kan een specialist uit Oosterbeek zoal uitvoeren? Denk onder meer aan:

 • reinigen van het rolluik
 • leeghalen en schoonspuiten van dakgoten
 • preventieve behandelingen (waxlaag aanbrengen)
 • schoonmaken van vervuilde dakpannen
 • boeidelen, zijwangen, ramen en kozijnen schoonmaken

Na zo’n volledige schoonmaak blinkt je dakkapel weer op je dak in of rond Oosterbeek. Laat je de reinigingskosten eens vrijblijvend voorrekenen via onze site.

Renovatie van je dakkapel

Renovatie klinkt zwaar en duur maar het is feitelijk niet meer dan groot onderhoud. Vooral kapellen hebben daar baat bij. Die staan namelijk hoog en worden blootgesteld aan weer en wind rond Oosterbeek . Hoe duur het wordt, is afhankelijk van de onderdelen die vervangen moeten worden. Soms kan een bestaand, ietwat losgeraakt boeideel weer vastgezet en zijn de kosten minimaal. Renovatie is veel goedkoper dan algehele vervanging. Zeker als je zelf aan het renoveren gaat. Als je niet gewend bent om op daken te werken of gewoon geen klushanden hebt, dan is het verstandiger om via ons een vakman uit Oosterbeek te regelen. Die kan overigens na een eerste blik je adviseren om niet te renoveren maar alles in één keer te vervangen. Dat kan als hij veel houtrot constateert. Maar meestal is je oude dakkapel te renoveren en wordt hij zo weer als nieuw.

Renoveren, vijf keer beter

Niet drie keer maar vijf keer is scheepsrecht als je besluit je dakkapel vanuit Oosterbeek te (laten) renoveren:

 • de bestaande constructie blijft intact
 • gedurende de renovatie blijft je dak wind- en waterdicht
 • je betaalt niet voor de hele kapel maar alleen voor falende onderdelen
 • nieuw materiaal dat op je kapel komt, is onderhoudsarm
 • de isolatie van je dakkapel wordt stukken beter

Vervangen van je dakkapel

Als renovatie niet meer mogelijk is omdat je dakkapel al te ver heen is, dan resteert dus alleen vervanging. Een complete vervanging is bijna altijd ook een echte verbetering. Ga je voor kunststof, dan weet je je in de toekomst verzekerd van zeer weinig onderhoud. Bij vervanging zul je ook veel beter isolerend glas in je dakkapel krijgen; bijvoorbeeld het gewilde HR++ glas dat kou en geluid zeer goed weert. De accessoires kun je ook meteen meenemen in je bouwproject. Wellicht vind je een goed rolluik aangenaam en kies je voor degelijk hang- en sluitwerk om dieven uit Oosterbeek buiten de deur te houden.

Iets over de prijzen

Met vervanging is natuurlijk een bedrag gemoeid. Zo bestel je een houten dakkapel uit Oosterbeek voor een prijs tussen de 3200 euro en 3800 euro. Een kunststof kapel is bij aanschaf (niet bij onderhoud!) wat duurder en daar ben je snel 5000 euro tot 5300 euro voor kwijt. Wil je je huidige dakkapel in of bij Oosterbeek vervangen voor een veel groter exemplaar? Kijk dan ook eens bij de standaard formaten van een prefab dakkapel. Prefab dakkapellen uit Oosterbeek zijn binnen een dag geplaatst en zijn vaak vele honderden euro’s voordeliger dan traditioneel gebouwde dakkapellen.

Omhoog met je dak!

Een nokverhogende dakkapel wordt ook wel verkort ‘nokverhoging’ genoemd. Met zo’n verhoging til je als het ware een schuin dakdeel op zodat het verticaal gaat lopen en er binnen veel meer ruimte ontstaat. Veel meer dan met een traditionele dakkapel mogelijk is. Zo kun je een lage zolder zelfs ombouwen tot een volwaardige leefruimte. Je huis in of bij Oosterbeek dijt letterlijk riant uit. Zeker als je de nokverhoging aan beide kanten van je dak toepast. Heb je een plat dak in of nabij Oosterbeek? Ook dat is omhoog te krijgen met een nokverhoging.

Dakkapel isoleren in Oosterbeek

Heb je op je bedrijfsdak of privédak in of rond Oosterbeek nog echt oude dakkapellen staan? Dan zijn die waarschijnlijk niet of ruim onvoldoende geïsoleerd. In feite zijn ze dan open poorten die je duur gestookte warmte aan de vogels in de bomen geven. En ook al zouden ze redelijk zijn geïsoleerd, dan is het wel gedaan met nu echt verouderd materiaal. Nieuwe isolatiematerialen hebben waarden die veel hoger liggen dan twintig jaar geleden. Je oude kapellen in (de omgeving van) Oosterbeek smeken dus om goede isolatie. Ideaal om mee te nemen als je bijvoorbeeld je dakkapellen grondig wilt renoveren.

Warme én koude isolatie

Er zijn grofweg twee manieren om je dakkapel in of bij Oosterbeek te isoleren. Kies je voor warme isolatie, dan wordt er steenwol tussen de balken van je kapelframes gestopt. Aan de binnenzijde komt dampdichte folie en aan het exterieur juist dampdoorlatende folie. Kies je voor koude isolatie, dan krijg je pir- of purplaten uit Oosterbeek over je houten dakkapelframes heen. Die platen zijn sterk isolerend. Glas is ook van belang want door glas kan ook heel veel warmte naar buiten verdwijnen. Dat is te voorkomen door een deugdelijk isolerende glassoort in je dakkapelraam te zetten, bijvoorbeeld HR++ glas. Onze dakkapelbouwers uit Oosterbeek staan je graag met raad en daad bij.

Papierwerk en echt werk, offertes aanvragen is jouw voorwerk

Een nokverhoging leidt automatisch vooraf tot een vergunningsaanvraag in Oosterbeek. Papierwerk, dus. Onze erkende dakkapelbedrijven uit Oosterbeek kunnen je bijstaan in dit bureaucratische traject. En vervolgens met een uitgekiende nokverhoging je strekkende vloermeters behoorlijk uit laten dijen. In Oosterbeek kun je ook als alternatief een prefab nokverhoging bestellen. In een fabriekswerkplaats in Oosterbeek wordt je ophoging dan zo voorbereid dat deze in één keer met de bouwkraan naar de bovenzijde van je dak kan worden getakeld.

Of je nu in of rond Oosterbeek een drastische verbouwing wilt met een nokverhoging, een of meer dakkapellen of toe bent aan renoveren of vervanging, kwaliteit kiezen bij producten en dienstverlening begint hier op deze site, bij ons. Je komt snel en vrijblijvend in contact met aanbieders uit Oosterbeek en kiest die offerte die jou het beste past. Wij geven je de ruimte!