• MM slash DD slash JJJJ

Ontvang offertes

Stuur ons een bericht

Wij plaatsen jouw nieuwe dakkapel in Nijverdal

Kun je wel wat meer licht en ruimte gebruiken in je huis?
Wil je de waarde van je woning laten verhogen?

 
Niet voor niets zijn ook de daken rond Nijverdal bezaaid met dakkapellen in alle soorten en maten. Het voordeel van een dakkapel boven een tuimelraam is dan ook niet mis. Voor een iets hogere prijs uit Nijverdal krijg je met een dakkapel veel meer dan met een gewoon raam. Meer daglicht maar vooral ook meer ruimte. Eindelijk kun je je biljarttafel uit de garage halen. Eindelijk kunnen de kids los in hun eigen speelruimte. En eindelijk kun je je werkruimte in het kleinste slaapkamertje verruilen voor een kantooretage. Allemaal mogelijk met een dakkapel. Of meerdere.

houten dakkapellen

Dakkapelspecialisten in Nijverdal

Soms heb je net wat manoeuvreerruimte nodig boven je trappartij. Een kleine dakkapel volstaat dan. Soms wil je een master bedroom creëren. Dat is ook op zolder mogelijk en wel door een tweezijdige nokverhoging. Lees maar eens verder en kijk wat onze dakkapelspecialisten uit Nijverdal allemaal wel niet voor je kunnen betekenen. Een inspirerend verhaal over de bekende soorten dakkapellen, reinigen, renoveren of vervangen van oude dakkapellen, wegwijs worden in vergunningenland, goede isolatie en complete nokverhogingen.

12

jaar ervaring

800+

afgeronde projecten

12

provincies

2000+

tevreden klanten

Op weg naar meer ruimte

Goed, het mag duidelijk zijn dat je echt ruimte wint als je ook maar één dakkapel gaat plaatsen in of bij Nijverdal. Waar een schuin vlak je eerst de pas afsneed, heb je nu ineens meer sta- en loopruimte. De ruimtewinst is afhankelijk van twee zaken, de hellingshoek van het dak en de breedte van je nieuwe dakkapel in of rond Nijverdal. Als je die twee combineert, kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel loopruimte je er eigenlijk bij krijgt met een nieuwe dakkapel uit Nijverdal.

 • normale dakhelling en dakkapel 2 m breed: extra loopruimte 3 m2
 • normale dakhelling en kapel 4 m breed: +6 m2
 • steile dakhelling en kapel 2 m breed: +1,4 m2
 • steile dakhelling en dakkapel 4 m breed: +2,8 m2
 • flauwe dakhelling en dakkapel 2 m breed: +4 m2
 • flauwe dakhelling en kapel 4 m breed: +8 m2

Het lijkt in eerste instantie om slechts een paar extra meters bewegingsruimte te gaan. Maar als je beseft dat veel slaapkamers rond de 8 m2 vloeroppervlak hebben, dan is zelfs een kapel van twee meter breed al een vergroting van de kamer met liefst vijfentwintig procent! Een grote zolderruimte onder flauw dak van 20 m2 vergroot zich met een dakkapel van vier meter zelfs met veertig procent.

Kunststof, mooi onderhoudsvrij

Als je niet zoveel hebt met periodiek onderhoud, verdient een kunststof dakkapel de voorkeur boven eentje van hout; waar van tijd tot tijd schuurwerk en verfwerk voor nodig is. Zoek je een kwalitatief goede kunststof dakkapel uit Nijverdal, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij brengen je snel in contact met vakmensen uit Nijverdal die niet alleen kwaliteit leveren maar ook met vakmanschap plaatsen.

Het geringe onderhoud is dus één punt waarom kunststof het goed doet. Er is meer. De prima isolatiewaarden van een kunststof dakkapel zijn bekend. Het oog wil ook wat en krijgt zeker wat, want kunststof levert een prachtige, verfijnde detaillering en afwerking op. Moet het wat goedkoper en ben je zelf handig? Vraag dan om een offerte uit Nijverdal voor enkel plaatsen; hoef jij de dure bouwkraan uit Nijverdal niet te betalen. En ga dan zelf aan de slag om de dakkapel af te timmeren.

Hout laat zich snel repareren

Wie niet graag te veel geld uitgeeft en houdt van hout om de klassieke uitstraling, is beter af met een houten dakkapel uit Nijverdal dan met een duurder, kunststof exemplaar. Een houten dakkapel doet overigens hetzelfde als eentje van kunststof: daglicht binnen laten vloeien op zolder en meer sta- en loopruimte creëren. Het enige waar je op moet letten is het onderhoud. Hout kan ook rond Nijverdal door weer en wind worden aangetast en dient daarom met enige regelmaat gecheckt. Bovendien moet de verflaag intact worden gehouden. Klein onderhoud kan ook voorkomen als er bijvoorbeeld een latje is losgeraakt.

Het mooie van een houten dakkapel is dan wel weer dat reparatie van houten onderdelen goedkoper is en veel gemakkelijker is uit te voeren dan bij onderdelen van een kunststof dakkapel. Een houten dakkapel is relatief gunstig geprijsd, heeft een klassieke uitstraling en is ook vanuit Nijverdal vaak direct uit voorraad leverbaar.

Het gemak van prefab

Prefab is ook in Nijverdal bijna een toverwoord geworden. Het is niet langer nodig om onder moeilijke omstandigheden, namelijk op hellend dak ver boven de grond, een dakkapel te construeren. Een straffe wind en een stevige bui hoeven vaklieden uit Nijverdal niet langer te plagen als ze in de buitenlucht aan het monteren zijn. Dat komt allemaal door prefabricage, want dat is waar prefab voor staat.

Gecontroleerd, in ideale omstandigheden en met superieure instrumenten kan je nieuwe dakkapel in de werkplaatsen van Nijverdal al zo worden voorbereid dat hij daarna snel je dak op getakeld kan worden. In een mum van tijd zit hij vast en kan het afwerken starten. En na de vlotte montage heb jij er meer dan een halve eeuw plezier van. Zeker als je voor een kunststof prefab dakkapel uit Nijverdal kiest. Het enige dat je je moet bedenken: er is dan wel een groot assortiment aan standaard maten. Zelf een exacte maat bepalen die van de standaard afwijkt, dat is helaas moeilijk.

ONTMOET ONZE

TEVREDEN KLANTEN

WAT ZEGGEN ZIJ OVER ONS?

Mijn dakkapel moest met spoed gerenoveerd worden. Dat bleek bij jullie gelukkig geen enkel probleem, want er stonden dezelfde week nog vakmannen bij me voor de deur. Topservice!

mevr. Janse uit Wezep

Een prefab dakkapel, dat leek ons wel wat. Geen overlast in huis en razendsnel geplaatst. Jullie vakmannen hebben puik werk geleverd, want de klus was inderdaad zomaar geklaard. En nog voor weinig geld...

dhr. Schelvis uit Westervoort

Na een eerdere goede ervaring met prefab hebben we ook onze dakkapel op de prefab manier laten plaatsen. Jullie hebben ons hier met jullie offertes goed mee geholpen, bedankt!

dhr. Otto uit Joure

Helaas duurde het een tijdje voordat ik reactie kreeg. Uiteindelijk toch mooie offertes binnengekregen. Ik heb de klus kunnen laten doen voor een minder groot bedrag dan ik had verwacht.

mevr. Mansvelt uit West-Terschelling

Vergunningsplicht

Wanneer is een (omgevings)vergunning dan wel nodig voor je nieuwe dakkapel in of rond Nijverdal? Je moet een vergunning in Nijverdal aanvragen als het volgende voor je dakkapel geldt:

 • hoekdakkapel
 • kapel krijgt schuin dak
 • kapel is toevoeging op een monument
 • kapel komt op een huis binnen beschermd stads- of dorpsgezicht

Ook als van de maten van een vergunningsvrije dakkapel of de toegewezen plekken op het dakvlak wordt afgeweken, is vanuit Nijverdal een vergunning nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om het volgende:

 • meer dan 1,75 meter hoog
 • minder dan 0,5 meter van daknok
 • minder dan 0,5 of meer dan 1 meter van dakvoet
 • te dicht bij zijkanten van dakvlak (minder dan 0,5 meter)

Onze vakspecialisten uit Nijverdal gidsen je snel door dit bos van regeltjes. Houd voor je budget rekening met een bouwvergunning tussen de 150 euro en 600 euro.

Reiniging en preventie schade

Er scheert boven Nijverdal meer door de lucht dan een zwaluw. Dat zie je terug aan de aanslag op je dakkapel in of rond Nijverdal. En dan gaat het niet alleen om vogelpoep of boombladeren. Afhankelijk van waar je woont in of rond Nijverdal kan je dakkapel snel smerig worden door roet of andere aanslag. Het koekt allemaal aan elkaar en op een gegeven moment ziet het er niet meer naar uit. Zelf reinigen is vaak een heel gedoe want je moet natuurlijk wel de nodige veiligheidsmaatregelen nemen voor je je dak in of rond Nijverdal op gaat. En op hoogte schoonmaken, is vaak erg onhandig.

Gelukkig nemen professionals graag je dakkapelreiniging voor hun rekening. Zij nemen hun veiligheids- en schoonmaakspullen mee, vaak zelfs ook het benodigde water! Niet alleen zorgen onze vaklieden uit Nijverdal er voor dat je dakkapellen er weer netjes uitzien, ze zijn meteen ook preventief bezig. Bijvoorbeeld door je dakkapel met wax te versterken. Zo gaat je dakkapel langer mee. Dakkapelspecialisten uit Nijverdal worden goedkoper per volgende dakkapel, dus is het wellicht de moeite waard even met buren te overleggen.

Dakkapel renoveren in Nijverdal

Soms moet je een dakkapel vervangen, bijvoorbeeld bij erge houtrot. Maar meestal is je wat aftandse kapel in of bij Nijverdal het redden echt wel waard. Door renovatie! Laat een van onze specialisten langskomen om te kijken of je oude kapel weer als nieuw kan worden, gewoon door het vervangen van onderdelen en het herstellen van andere delen. De goedkoopste optie is natuurlijk zelf aan de slag op je dak in of rond Nijverdal. Heb je weinig ervaring, enige hoogtevrees of geen weekje over om de klus te klaren? Laat het dan liever aan een echte dakkapellenbouwer uit Nijverdal over. Je vindt ze bij ons en ze zijn slechts één vrijblijvende offerte van je verwijderd. Eigenlijk is renoveren gewoon groot onderhoud plegen.

Vijf keer voordeel bij renovatie

Vijf voordelen vallen meteen op als je je kapel eens goed laat aanpakken:

 • de bestaande constructie blijft overeind
 • je dak hoeft tijdens het renoveren niet opengelegd
 • alleen voor de te vervangen delen betaal je
 • toepassing van onderhoudsarme, nieuwe materialen
 • betere isolatiewaarden dan je oude kapel (glas, overige isolatie)

Is renoveren prijzig? Nou, in elk geval een stuk goedkoper dan vervanging met feitelijk hetzelfde resultaat en aanzicht! Door in of in de buurt van Nijverdal te renoveren, kun je tot wel vijftig procent besparen op je vervangingskosten.

Dakkapel vervangen

Soms is het helaas te laat om je dakkapel in of bij Nijverdal van een tweede leven te voorzien via renovatie. Hij moet er echt af want er is het gevaar van verzakkingen, doorgaande houtrot en soms zelfs instorting met alle gevolgen van dien. Compleet vervangen, dus. Voordeel is dan wel dat je voor een duurzame dakkapel in Nijverdal kunt kiezen. Als je die van kunststof of polyester bestelt, ben je ook meteen van al het onderhoud af waar je met hout wel voor komt te staan. Schuren, plamuren en lakken in of rond Nijverdal, steeds maar weer… En als je vervangt, overweeg dan meteen om goed glas in je kapel te laten plaatsen, bijvoorbeeld het uitstekend isolerende HR++ glas uit Nijverdal. En denk ook even na over de zaken die je nu niet hebt maar eigenlijk wel graag zou willen. Zoals een rolluik of inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Dakkapel isoleren

Er zijn nog steeds dakkapellen, ook in de omgeving van Nijverdal, die niet of nauwelijks geïsoleerd zijn. Een veel groter aantal tracht met oude, niet langer meer goed werkende isolatie, kou en geluid buiten te houden. Dit soort dakkapellen vragen gewoon om betere isolatie. Vaak kun je dit aanpakken als onderdeel van een grondige renovatie zodat je dakkapel in of rond Nijverdal er weer decennia tegen kan.

Koud of warm isoleren?

Heb je een houten dakkapel in of bij Nijverdal? Dan kun je kiezen tussen warme en koude isolatie. Warme isolatie is vaak steenwol dat tussen de balken van de frames wordt gedrukt. Binnen wordt de dakkapel dan met dampdichte folie afgewerkt en buiten met dampdoorlatende folie. Koude isolatie bestaat uit pir/purplaten die op de houten frames worden gemonteerd. Voor een kunststof dakkapel uit Nijverdal geldt dat het materiaal zelf (kunststof of polyester) al erg goed isoleert.

Vergeet de raampartijen niet. Veel warmte raak je kwijt via glas. Voorkom dat en neem minimaal HR++ glas. Dat isoleert tot 2,5 keer beter dan het gewone dubbele glas. Goed isoleren blijft vakwerk en onze specialisten uit Nijverdal kennen dat nauwkeurige werkje tot in de details. Zo weten zij bijvoorbeeld dat dampdoorlatende folie door moet lopen tot over het dakbeschot om kieren en naden te voorkomen.

Prijsindicaties dakkapel vervangen

Vervanging kost geld. Reken voor een houten dakkapel uit Nijverdal gemiddeld op € 3500. Voor kunststof tel je snel € 4200 neer en bij een polyester dakkapel (alleen prefab) gaat de prijs rond de € 5200 schommelen. Je krijgt daarvoor maatwerk op je dak. Als je voor een standaard constructie kiest, kun je prefab overwegen. Een prefab dakkapel is een kleine € 1000 voordeliger.

Nokverhogende dakkapel

Dit is dé uitkomst als je in of bij Nijverdal een huis hebt met een wat lage zolder. Door een nokverhoging te plaatsen, verhoog je je dak letterlijk. Zo creëer je sta- en loopruimte waar je eerst ietwat krom probeerde de hanenbalken te ontwijken tijdens je omzwervingen op zolder. Een simpele bergzolder of een vliering bouw je zo om tot een volwaardige leefruimte. De nokverhoging maakt je huis in of bij Nijverdal dus een stuk groter! Zeker als je de nokverhoging aan beide zijden van het dak wilt toepassen. Heb je geen schuin maar een plat dak? Geen nood, ook dan is een nokverhoging goed mogelijk.

Laat de vakman in Nijverdal z’n werk doen

Wij kunnen je in contact brengen met een erkend dakkapelbedrijf uit Nijverdal dat niet alleen al die extra ruimte vlot kan waarmaken, maar ook kan helpen met het papierwerk. Voor een nokverhoging heb je namelijk wel een vergunning nodig. Je nokverhoging kun je ter plekke laten bouwen op je dak. Maar je kunt ook voor een prefab variant uit Nijverdal kiezen. Je extra zolderruimte wordt dan in een werkplaats in Nijverdal gebouwd en gaat dan met een bouwkraan de lucht in en je dak op.

Welke kapel je ook wilt (aanpakken), vraag eerst offertes aan. Zo bewaak je je budget het best en kun je messcherpe prijzen gaan vergelijken. Vrijblijvend.